Emzirme veya Biberonla Besleme

Suda Doğum Hakkında Merak Ettikleriniz

siskinlik-ile-uyku

Suda doğum nedir?

Son on yılda, geleneksel doğumlara alternatif yol arayan anneler arasında suda doğum giderek daha da popüler bir hale gelmiştir. Amaç doğum sancısını hafifletmek, mutlu ve pozitif bir doğum deneyimi sağlamak aynı zamanda da süreci bebek için daha az travmatik bir hale getirmektir.

Neden suda doğumu seçmelisiniz?

Vücudu suya daldırmanın tüm vücudun kas sistemi üzerinde rahatlatıcı bir etkiye sahip olduğunu, aynı şekilde solunumun düzenlenmesine ve ağrı algısının azaltılmasına da yardım ettiği bilinmektedir ve bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. Bilimsel kanıtlar, su ile çevrili olmanın hem epidural hem de spinal anestezi taleplerini ve doğum sancısını azalttığını, ve yine kadınların doğumda daha aktif kalmasına ve daha fazla yer almalarına yardımcı olduğunu göstermektedir.

Suda doğum nasıl yapılır?

Anne adayı, ılık suyla dolu, rahat hareket edebileceği, çömelebileceği, yüzebileceği ve havuzdan çıkıp istediği zaman geri dönebileceği bir doğum havuzuna daldırılır. Doğum sırasında havuzun sıcaklığı yaklaşık 36 derecede tutulmalı ve daha sonra gerçek doğum yaklaşırken 37 dereceye çıkarılmalıdır. Bir ebe ve jinekolog bu süreçte her zaman anne adayının yanında bulunarak diğer bazı parametrelerle birlikte hem annenin hem de bebeğin kalp atışını izlemelidir. İnternette hastanede suda doğumların olduğu birçok video bulunmaktadır, bu da ilgilenen herkesin suda doğumun her aşamasına daha yakından tanıklık etmesine yardımcı olmaktadır.

Suda normal doğum için uygun olmayan durumlar var mıdır?

Suda doğum anne veya bebek için herhangi spesifik bir risk taşımaz, ancak sadece düşük riskli gebelikler için tam olarak uygundur. Aktif doğumun beklendiği gibi ilerlemediği, doğum sancısının çok uzun olduğu, amniyotik sıvının renklendirildiği veya herhangi bir komplikasyon korkusunun olduğu durumlarda suda doğum önerilmez. Belirli koşulların varlığında, ters doğum, ikiz doğum ve erken doğum da dahil olmak üzere suda doğum uygun değildir. Risk olmasa bile, ebe veya jinekoloğunuzla önceden bu konuyu tartışmak, suda doğumun artılarını ve eksilerini değerlendirmek ve doğum yaptığınız yerin ilgili protokollere kesinlikle uyum sağladığını bilmek önemlidir.

Suda doğum nerede yapılmalı?

Tüm hastanelerde doğum havuzu yoktur. Bu, bebeğinizi dünyaya getirirken istediğiniz bir şeyse, önceden iyi organize olmak gerekir, böylece suda doğumu nerede ve nasıl yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

 

 

 

Benzer Konular

TESLİMAT SÜRELERİ
3-5 iş günü içinde teslimat
Chicco Güvencesiyle Teslimat
700 ₺ üzerine ücretsiz kargo
Müşteri Memnuniyeti
Online ve Mağazada Baby Kart Puan Kullanım İmkanı