Emzikleri sterilize etmek için kullanılan başlıca yöntemler hakkında faydalı bilgiler
Emzik, ebeveynler için geçerli bir yardımcı olabilir. Doğru kullanıldığında bebeği sakinleştirmeye ve güven vermeye yardımcı olabilir. Emzirmeye başladıktan sonra bebeğe emzik verin. Bir bebeğin besleyici olmayan yatıştırıcı içgüdüsünü tatmin etmeye yardımcı olabilir. Fakat bir bebeğin emziğini nasıl sterilize etmelisiniz? Emzikleri farklı durumlarda sterilize etmek için kullanılan ana yöntemlere bir göz atalım.
Evde emziği temizleme
Bir bebeğin yaşamının ilk altı ayı boyunca, emziği günde en az bir kez sterilize etmeniz önerilir: emzik yere düşmezse veya özellikle kirlenmiyorsa, ancak günde bir kez yenidoğanın beşiğinde kalıyorsa yeterlidir.
Emzikleri sterilize etmek için kullanılan farklı yöntemler
Bebeğinizin plastik kalkanlı veya yumuşak emzikli bir emzik tercih edip etmediğine bakılmaksızın (bağlantı makalesi yenidoğan için emzik nasıl seçilir), silikon veya kauçuktan, emziği sterilize etmenin iki ana yolu vardır: ilki kaynatmak (yenidoğan için emzik nasıl seçilir). 5 dakika boyunca 100 °C'de su), ikincisi belirli sterilizatörlerde buharı kullanır. Buhar, elektrikli sterilizatör veya mikrodalga fırında üretilir. Ek olarak, üçüncü bir yaklaşım daha vardır: emziği özel bir dezenfektan içinde bekletmek.
Evde değilken emzik nasıl temizlenir?
Gerektiğinde bebeğin emziğinin temizlenmesi ve tazelenmesi için kullanılabileceğinden, evde olmadığınızda biraz su bulundurmak iyi bir fikirdir. Emzikleri temizlemek için durulama gerektirmeyen özel ıslak mendiller de vardır: Bebeğin tat alma duyusunu etkilememek için kokusu veya aroması olmayan, güvenlik için alkol, paraben ve sabun içermeyen mendilleri seçmek en iyisidir. sebepler. Cep boyutunda bir format idealdir ve mendillerin kurumasını önlemek için ambalajın yeniden kapatılabilir olması gerekir.
Emzik ne zaman değiştirilir?
Emzikler sürekli temiz tutulsa bile, emzik şeklinin bebeğin değişen ağız ve damak için uygun uyarıyı sağlaması için bebek büyüdükçe değiştirilmeleri gerekir. Her durumda emzik yaklaşık 2 ayda bir değiştirilmelidir. Emziğin "bütünlüğünü" fark etmek de önemlidir, aşınma belirtileri ilk ortaya çıkar çıkmaz emziği değiştirmek: silikon ile emzik, özellikle bebek ilk dişlerini çıkardığında yaralı görünecektir, kauçuk ise hemen değiştirilmelidir. Doğal kauçuk da higroskopik olduğu için gözenekli görünür ve orijinal şeklini kaybetmeye başlar.