Kutu oyunları, çocukların yeteneklerini geliştirmelerine ve sosyal beceriler kazanmaları için temel oluşturmalarına yardımcı olur.
Aile oyun zamanı: birlikte eğlenme fırsatından daha fazlası
Çocuğunuz kendi kendine de doğal olarak oyun oynar. Ancak, kutu oyunları gibi daha yapılandırılmış aktiviteler, öğrenilmesi gereken oldukça karmaşık bir dizi kural gerektirir. Bu oyunların amacı, çocuğunuzun potansiyelini geliştirip başkalarıyla nasıl oynayacağını öğretirken çocuğunuzu eğlendirmektir.
Eğitim hedefleri, sosyal ve diğer becerileri geliştirmeyi kapsar.
Yapılandırılmış oyunlar, çocuğunuzun yeni kavramları kavramasına ve sözel, belleksel, dokunsal ve bilişsel becerilerini test etmesine yardımcı olur. Beş yaşın altındaki çocuklar ve bazen daha büyük çocuklar da-oldukça benmerkezcildir. Oynarken, sıralarını beklemeyi, oyunun kurallarını kabul etmeyi, rekabeti, çatışmayı ve kaybetmeyi güzelce öğrenirler.
Her yaş aralığı kendi becerileri ile birlikte gelir
Bebekler ve çocuklar için oyun seçerken, çocuğunuzun yeteneklerini hesaba katmanız ve gelişimine ayak uydurmanız gerekir: 2 yaşındaki bir çocuk hayal gücüne sahiptir ve halihazırda başkalarıyla oynayabilir, 3 yaşındaki bir çocuğun bir renkleri net bir şekilde kavrar ve farklılıkları algılar, 4 yaşındaki bir çocuk yenilgiyi kabul etmeyi ve ortak bir düşmana karşı ittifaklar kurmayı öğrenirken, 5 yaşındaki bir çocuk tam gelişmiş stratejiler geliştirebilir.
Anne ve babayla eğlenmek
Çocuğunuz için hangi oyunu seçmelisiniz? 2 yaşından itibaren özellikle aile kutu oyunları iyi bir seçimdir. Paylaşmak, çocuğunuzun güven duygusunu güçlendirerek sevildiğini ve kabul edildiğini hissetmesine yardımcı olur. Aynı zamanda ebeveynlerin bebekleri hakkında daha fazla bilgi edinmesine ve başkalarına saygı gibi temel değerleri aktarmasına yardımcı olur.