Beslenme için emzirmekten başka yöntemler kullanılıyorsa, biberonun sterilize edilmesi bebeğin sağlığı için önemli bir hijyen önlemi haline gelir.
Biberonları sterilize etmenin önemi
Doğumdan katı beslenmeye kadar, özellikle emzirmekten başka yöntemlerle beslenirken bebeğinizin hijyeni esastır. Emzirme, besleme cihazlarının taşınması ve kullanılması nedeniyle ortaya çıka sütün kirlenmesi riskini önlerken biberonla beslemek, tüm bu cihazların temizliğine azami dikkat etmeniz gerektiği anlamına gelir.
Sterilizasyon demek koruma demektir
Bebeğinizin bağışıklık sistemi doğumdan 6 ay sonra tamamen oluşmamış olduğundan zararlı mikroorganizmalarla başa çıkamaz. Bu yüzden bebeğinizi korumak için süt saklama kaplarını, emziklerini ve biberonları sterilize etmeniz önemlidir. Sütü biberona aktarırken veya mama hazırlarken emziklerin ve ölçüm aletlerinin koruması ve temiz yüzeylerde hijyeninin sağlanması önemlidir.
Sterilizasyon hem soğuk hem de sıcak olarak etkili ve güvenlidir
Sterilizasyon hem sıcak hem de soğuk olarak gerçekleştirilebilir. Sıcak yöntemde, bir elektrikli alet, ocak ya da mikrodalga sistemi ile ısıtılan ve buharlaşan kaynar su kullanır. Temelde bir tavada geleneksel şekilde kaynatmanın daha ileri teknolojili bir versiyonudur. Sterilizasyon süreleri elektrikli modeller için yaklaşık 5-15 dakika ile mikrodalga modelleri için birkaç dakika arasında değişir. Soğuk sterilizasyon bunun yerine, bebek tarafından güvenli ve tolere edilebilecek şekilde tasarlanmış sıvı veya tablet dezenfektanlarının kullanılmasını içermektedir
Biberon sterilizatörü: tamamen kişisel bir seçim
Bir biberon sterilizatörünü nasıl seçersiniz? Hijyenik olarak etkililiği karşılaştırılabilir olduğundan, daha çok kişisel gereksinimlere bağlı bir seçimdir: bunun için, elektrikli aletler veya soğuk dezenfeksiyon gibi çeşitli modeller satılmaktadır. Seçimi etkileyen en önemli faktörler kapasite, zaman, maliyet ve pratikliktir.