Resmi olarak ilk üç aylık dönemin ilk yarısını geçtiniz. Karnınız henüz görünmüyor, ancak bebeğiniz çok hızlı bir şekilde büyüyor ve gelişiyor: Gebe kalma anında olduğundan 10.000 kat daha fazla büyümüştür, ancak yine de karnınızda hareket ettiğini hissedemezsiniz. Gelin hep birlikte hamileliğin 7. haftasında neler olduğuna bir göz atalım!
Gebelikte 7.Hafta Bebeğin Boyutu ve Gelişimi
Fetüsün 7 haftalıkken baş-popo uzunluğu yaklaşık 9 mm'dir ve bir üzümün büyüklüğü ile karşılaştırılabilir. Kemikler, daha sonra vertebral kolonu oluşturacak dokular gibi oluşmaya başlar. Kafa hala vücuda göre orantısız bir şekilde büyüktür ve bu dönemde arka kısım ön kısımdan daha hızlı büyür. Ağız ve dil oluşmaya başlar ve haftalar geçtikçe kollar da giderek daha belirgin hale gelir. Bu aşamada fetüsün büyümesi, dakikada yaklaşık 100 yeni nöronun yaratılmasıyla özellikle beyinde merkezlenir.
7 haftada iç organların gelişimi
Bu aynı zamanda cinsiyet bezlerinin geliştiği haftadır, ancak ultrasonun çocuğun cinsiyetini belirlemesi için henüz çok erken. Böbrekler gelişmiştir ve yerindedir, ancak hala kanı filtrelemeye başlamamışlardır. Bebeğin kalbi zaten iki ventriküle bölünmüştür, akciğerlerde hava geçişine izin veren bir birincil bronş vardır ve beyin iki yarım küreden oluşur. Bağırsak da gelişmeye başlar, karaciğer kan hücreleri üretmeye başlar ve pankreas insülin salgılamaya başlar.
Gebelikte 7.Hafta Annedeki Değişiklikler
Henüz bebeğinizin yumruğunu göremeseniz de, yedinci haftada artık ortalama bir portakal büyüklüğünde olan rahminiz büyüyor. Plasenta da gelişiyor, ancak hala bir besin kaynağı olarak kullanılmaya hazır değil. Hormonal değişiklikler sizi daha hassas hale getirebilir ve ruh hali değişimleri daha sık hale gelebilir: Duygularınızı ve neler yaşadığınızı açıklamak için partnerinizle sağlıklı bir diyalog sürdürmeniz önemlidir. Hamilelikle ilgili başka bir belirti de yaşayabilirsiniz: mide ekşimesi.
7.Hafta Gebelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler
Bu, hamile annelerin genellikle ilk jinekolojik muayenelerini ilk transvajinal ultrasonla planladıkları zamandır, çünkü embriyoyu abdominal ultrasonla görmek için henüz çok erkendir. Bu ziyaret, sonraki her kontrolde güncellenecek olan hamileliğin tıbbi kayıtlarına ilk girişi işaretler. Tıbbi kayıt, kişisel bilgileri, aileyle ilgili bilgileri, annenin kan basıncını, kilosunu ve varsa obstetrik öyküsünü ve sigara veya alkol gibi kötü alışkanlıklarla ilgili soruları içerir. Hamilelik sırasında yapılması gereken muayeneler ve muayeneler hakkında daha fazla bilgi için hamilelikte tıbbi kontrolleri okuyun.
Bu noktada, siz ve eşiniz iyi haberi aileniz ve arkadaşlarınızla paylaşıp paylaşmamaya karar veriyor olabilirsiniz. Bu çok kişisel bir karar ve ilk üç aylık dönemin sonuna, yani 12. haftaya kadar haberleri kendinize saklama seçeneğini değerlendiriyor olabilirsiniz. en yakın arkadaşlarınızla, şüphe ve endişelerinizle ve yardıma ihtiyaç duyduğunuzda gidebileceğiniz kişilerle.