Emzirme veya Biberonla Besleme

Sezeryan Doğum İle İlgili Bilmeniz Gereken Her Şey

Sezeryan Doğum mu Normal Doğum mu? Seçim Yaparken Nedenler ve Tavsiyeler

siskinlik-ile-uyku

Dünyada sezaryen doğum giderek yaygınlaşmaktadır. İtalyan Ulusal Sağlık Enstitüsü'nün yönergeleri, kontrendikasyonların olmadığı durumlarda doğal doğumun tercih edildiğini vurgulamaktadır. Doğum zamanı yaklaştığında ne yapmalı? Her şeyden önce, doktorunuza farklı seçenekler ve nedenleri hakkında tüm bilgileri sorun.

Sezeryan Doğum Nedir?

Hem karın duvarında hem de anne rahminde yapılan bir kesik ile bebeğin doğmasını sağlayan cerrahi bir işlemdir. Doğumu kolaylaştırmak için yapılan kesik karnın alt kısmında kesilir ve dikey olarak (karın merkezi çizgisi boyunca) veya kasık kemiği üzerinde enine uzanabilir.

Sezeryan Nasıl Yapılır ve Ne Zaman Yapılır?

Bazı tıbbi durumlarda sezeryan yapılması gerekebilir. Örneğin, gebeliğin sonunda fetüs hala makat pozisyonunda olduğunda. Veya plasenta previa durumunda, yani plasenta fetüsün doğum kanalına geçmesini engellediğinde. Veya anne şeker hastası olduğunda ve bebeğin ağırlığı 4-5 kg'ın üzerinde olduğunda.

Planlanan Sezeryan Doğum Kaçıncı Haftada Olur?

Prosedür için doğum, jinekolog ve annenin anlaşmasıyla hamileliğin doğal bitiminden birkaç hafta önce planlanmaktadır. Genel olarak, planlanmış bir Sezeryan, doğmamış çocuğun artık oluşup olgunlaştığı ve doğumla sorunsuz bir şekilde baş edebileceği, gebeliğin yaklaşık 38. haftasında gerçekleşir. Normal doğum gerçekleşmesini önlemek için hamileliğin doğal bitiminden birkaç hafta önce yapılır.

Sezeryan Doğum Sonrası: İyileşme Dönemi

İyileşme, diğer herhangi bir ameliyat türüyle aynıdır. Bununla birlikte, genellikle yeni anne, bebeğin doğumundan sonraki gün kalkmaya, odada yürüyüşe çıkmaya, koltukta oturmaya teşvik edilir ve çoğu durumda iki veya üç gün sonra eve gidebilir. Dikişler birkaç hafta içinde alınacak (veya kendiliğinden emilecektir) ve tüm yeni anneler dikişleri çıkardıktan sonra çok daha iyi hissettiklerini söyler (bu hala biraz zor ve can sıkıcı olabilir).

Sezeryan Sonrası Normal Doğum

Diğer tıbbi kontrendikasyonların yokluğunda, anne adayı geçmişte sezeryan yaptıktan sonra bile normal doğum yapabilir. Kullanılan teknik terim, ‘Sezeryan Sonrası Vajinal Doğum’ anlamına gelen SSVD'dir. Birkaç çalışma, sezeryan ameliyatı geçirmiş kadınların %60 ila 80'inin doğal yollarla doğum yaptığını göstermektedir.

 

 

 

 

Benzer Konular

TESLİMAT SÜRELERİ
3-5 iş günü içinde teslimat
Chicco Güvencesiyle Teslimat
700 ₺ üzerine ücretsiz kargo
Müşteri Memnuniyeti
Online ve Mağazada Baby Kart Puan Kullanım İmkanı