Psikolojik açısından, ek besin dönemine geçiş çocuğun annesinden yavaş yavaş ayrılmasının ilk önemli aşamasıdır ve anne figüründen bağımsızlığa doğru ilk hareketleri temsil eder. Çocuğunuzu bağımsızlığını kazanması için yönlendirirken, size yardımcı olacak birkaç tavsiyemiz var.
Ek besin dönemine geçiş, sadece beslenme açısından değil, otonomi ve bağımsızlığın gelişmesi ile ilgili olarak da hassas bir süreçtir. Bu büyüleyici yolculuk boyunca miniklerin bilinçlenmelerine rehber olmak çok önemlidir çünkü zamanla bağımsızlıklarını keşfederler.
Herşeyden önce, bu hassas geçiş dönemini sakin bir biçimde destekleyerek, bebeğinizin zamanlamasına saygı göstermeye çalışın. Minikler yemeye zorlanmamalı: onlar değişime hazır olduklarında çeşitli işaretlerini gösterecekler, beslenirken şaşırmaya başlayacaklar ve merakla anne, baba ve kardeşlerin neler yediğine odaklanacaklar.
Her durumda, gıdalar bebeğe yemeye zorlamadan sunulmalıdır- bazen, birçok deneme gerekebilir. Meraklarına rağmen, bebeklerin yeni tatları denerken bir derece temkinli olmaları normaldir ve bunları miniklere zorlayarak yedirmeye çalışmak, uzun bir süre devam edebilecek bir reddetmeyle sonuçlanabilir.
Yemek zamanları endişeli ve gergin geçmemeli ve yemekler ödül ya da ceza olarak kullanılmamalı. Ebeveynlerin tavırları, çocukların yemeklere karşı çocukluktan yetişkinliğe kadar sürecek pozitif bir yaklaşım sergilemeleri için en önemli noktalardan biridir.